Hoe werkt het?

TheFork Restaurants Awards

Een nieuw, grootschalig project bedacht en gerealiseerd door TheFork. Het is geen wedstrijd, maar een initiatief om nieuw talent in Nederland een podium te bieden en het grote publiek kennis te laten maken met ons rijke culinaire landschap. 31 Nederlandse sterrenchefs hebben de meest innovatieve en veelbelovende nieuwe restaurants geselecteerd. TheFork-gebruikers kunnen stemmen op hun favoriet uit die selectie.De winnaars zien we terug op de feestelijke onthulling maandag 16 september 2019.


Jury

De jury bestaat uit 31 van de belangrijkste namen binnen ons culinaire landschap. Met veel ervaring en kennis van de hospitalitybranche zijn zij de uitgelezen personen om een selectie van de meest innovatieve en veelbelovende nieuwe restaurants te maken.
Elke sterrenchef selecteert een nieuw, favoriet restaurant en beloont zo degene die in deze periode van iets meer dan een jaar erin geslaagd zijn hen te prikkelen en te overtuigen.

 

Restaurants

31 sterrenchefs die betrokken zijn bij TheFork Restaurants Awards hebben hun favoriete restaurant geselecteerd. Recent geopende of vernieuwde restaurants (bijv. nieuwe chef-kok, nieuw concept of nieuw management) vallen binnen deze selectie.

 

Online stemmen

31 sterrenchefs die betrokken zijn bij TheFork Restaurants Awards hebben een selectie gemaakt van hun favoriete nieuwe of vernieuwde restaurant. TheFork-gebruikers die tussen 16 augustus 2018 en 6 augustus 2019 hebben gereserveerd, kunnen een stem uitbrengen. Elke gebruiker kan eenmalig stemmen. In het geval van meerdere stemmen gemaakt vanaf één e-mailadres, geldt alleen de laatste stem.

 

De finale

De winnaars worden op maandag 16 september 2019 in Amsterdam feestelijk onthuld. Bij deze gelegenheid wordt het restaurant met de meeste stemmen bekendgemaakt.