Restaurant Doyy

Eindhoven

De klassieke Franse keuken als basis, aangevuld met exotisch uit het Oosten en vers en fris uit de regio. Dat is Doyy (betekenis: voldoening) in een notendop. Chef Cas Pikaar wilde als klein jongetje al kok worden en masterde zijn skills bij toprestaurants als Wiesen in Eindhoven. Smaak staat voor Cas op nummer één. Klinkt misschien als een open deur, maar er zijn genoeg chefs die plaatjes koken. Cas werkt samen met gastheer Yavuz Yildrim, voormalig directeur bij Anna Dutch Caviar, de Nederlandse producent van duurzaam gekweekte kaviaar. Die vind je dan ook terug op de (spannende!) menukaart.

Bahadoer Soenil
Aanbevolen door sterrenchef

Soenil Bahadoer

“Aan de rand van Eindhoven is restaurant Doyy geopend, waar Cas Pikaar de chef is. Hij werkte eerder bij topzaken als Tribeca en Wollerich. Ik at er verschillende gerechten en ben erg onder de indruk. Hier wordt gekookt met vernieuwende smaken, dat is echt de toekomst wat mij betreft. Zoals Cas’ gerecht met grote Argentijnse garnalen, meloen, vadouvan en sesam, echt top. Ik heb meteen mijn jongens er op afgestuurd en iedereen kwam enthousiast terug.”

- Soenil Bahadoer, De Lindehof**