Restaurant Zheng

Den Haag

In het Haagse Hofkwartier, op de plek waar negen jaar lang het Chinees-Franse fusion-restaurant HanTing Cuisine zat, opende chef Xiao Han Ji zijn nieuwe zaak: Restaurant Zheng. Hier staat de Chinese (eet)cultuur met haar eeuwenoude tradities centraal. Er wordt een ceremonieel menu geserveerd dat bestaat uit 12 hoofdstukken, waarbij alle belangrijke Chinese kooktechnieken aan bod komen, waaronder stomen en Chinees fondue. Het visuele schouwspel, de uitgesproken smaken en ingrediënten die je in Nederland niet tegenkomt, zoals fingerlemon (bijnaam: citroen kaviaar), maakt Zheng tot een Chinees restaurant dat uniek is in zijn soort.

Kunz Niven
Aanbevolen door sterrenchef

Niven Kunz

Chef Han Ji heeft sinds het behalen van een Michelinster voor zijn restaurant HanTing Cuisine, bewust gekozen voor een ander concept. Een concept waarbij alle voorbereidingen en kennis opgedaan in HanTing Cuisine als uitgangspunt zijn genomen voor restaurant Zheng. Hier staat gezond eten, cultuur, kunst en de eeuwenoude tradities uit het Chinese Keizerrijk centraal. Hiermee heeft Han Ji de lat nóg hoger gelegd dan ooit tevoren!

- Niven Kunz, Niven*